Over

Over Gert-Jan

Hoe het begon…

Gert-Jan behaalde in 2013 zijn M.Sc. in de chemische technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na een intensief trainingsjaar bij de Navigators Studentenverenigingen begon hij als zelfstandige met het geven van lezingen onder de handelsnaam WaaromSchepping.

Oog voor detail,
hart voor taal

Al snel ging Gert-Jan ook aan de slag als redacteur van het christelijke populairwetenschappelijke tijdschrift Weet Magazine. In de ruim tien jaar sinds hij bij het blad betrokken is geraakt, eerst als zelfstandige en later in loondienst, heeft hij honderden artikelen geschreven en duizenden pagina’s geredigeerd.
Dankzij dit werk ontdekte Gert-Jan dat hij een goed ontwikkeld gevoel voor taal heeft en een scherp oog voor details.

Persoonlijk
en privé

Sinds 2017 woont Gert-Jan in Veenendaal, waar hij zijn vrouw heeft ontmoet. Samen hebben ze twee dochters. Naast zijn werk vindt Gert-Jan het heerlijk om aan de slag te zijn met zijn grote hobby, Warhammer: het schilderen van modellen van fantasylegers en met andere enthousiastelingen de keukentafel veranderen in een slagveld. Gert-Jan maakt een Engelstalige podcast hierover waarin hij nieuwe en oude materialen onder de loep neemt.

Wijdere blik, gespreide vleugels

In de afgelopen jaren heeft Gert-Jan zijn skillset behoorlijk uitgebreid. Niet alleen is hij een vlotte schrijver en een nauwkeurige redacteur, hij heeft ook meerdere boeken en artikelen van en naar het Engels vertaald, diverse dvd’s ondertiteld en verzorgt cursussen en trainingen. Recent is hij aan de slag gegaan met audio- en videoredactie. Zo blijft Gert-Jan zich ontwikkelen, waar zijn klanten dankbaar van kunnen profiteren.